Meidän tarina

Punatiilisen kasarmirakennuksen ikkunoista loistaa valo.

Ohikulkija havaitsee ovessa TulotAn Oy:n kyltin, ja jää katselemaan ympärilleen.  Rakennuksen vieressä hylätyt hallit ja vartiopuomit viestivät hänelle aikakausien päättymisestä, mutta sisällä Kasarmikatu 5:ssä todistetaan uuden ajan alkua. Tietokoneet hurahtavat käyntiin, puhelimet soivat ja asiakkaita tulee ja menee. Tulotan Oy tekee työtään, jossa tilit ovat suorassa ja asiakas keskiössä. Vanha kasarmialue huokuu ympärillä maailmanhistorian suuria tarinoita, joiden jatkumoksi tämä pieni ja sitkeä tilitoimisto kirjoittaa omaa lukuaan. 

Ohikulkija silmäilee Tulotan Oy:n vieressä kasvavia vanhoja koivuja ja nurmikenttiä. Hän matkustaa ajatuksissaan vuosikymmenien taakse, jolloin tämä alue toimi historian näyttämönä. Silloin mukulakivien peittämää puistokujaa pitkin ratsasti nuoria sotilaita. Kavioiden kopina, joukkojen marssilaulut ja sulkeisten tiukkaääninen upseeri loivat alueelle merkillisen tunnelman. Elettiin aikaa, joka piirtyi Hennalaan ja historiankirjoihin lähtemättömästi. Järkytykset ja sankaritarinat löivät kättä toisilleen, ja tämä kasarmialue loi monille kuuluisille tarinoille puitteet. 

Nyt ohikulkija näkee, kuinka elämä hiipii kaiken vanhan keskelle. Entisiin sotilaiden asuntoihin muuttaa perheitä. Vanhoja marssireittejä polkee nyt pienet jalat. Ja eräässä kasarmirakennuksessa rohkeat naiset jatkavat tämän alueen tarinaa. Historia pauhaa ympärillä, ja sen keskeltä ponnistaa myös Tulotan Oy:n rohkeus. 

Ohikulkija avaa tilitoimiston oven, ja samalla aukeaa ovi elämälle. Tässä yrityksessä työtä tehdään ahkerasti, tilitetään ja lasketaan, mutta yhtä aikaa rinnalla kulkee vahva elämän maku. Täällä kaikuu nauru, pirskahtelee hersyvä ilo ja vaikuttaa voimaannuttava toveruus. Asiakasta ja työkaveria katsotaan silmiin, ja niissä silmissä tuikkii joskus onnellisuus, joskus kyynel. Kaikki se on osa arvokasta ihmisyyttä, tilien ja asiakkuuksien taakse kätkeytyviä ihmeellisiä elämäntarinoita.

Tulotan Oy on osoitus perheenäitien rohkeudesta ja nuoren ihmisen unelmista. Kasarmikadun alue on saanut vuosikymmenien ajan todistaa sitkeyttä ja kovaa työtä, ja sitä samaa polkua kulkee myös Tulotan. Vaikka aikakaudet vaihtuvat, niin arvot ovat samat: ahkeralla työllä ja elämänrohkeudella saavutetaan suuria asioita. 

Ovi avautuu, aamu sarastaa. Tuija, Sari, Iida ja Amanda ovat tulleet töihin. 

Valo palaa ikkunoissa, tarina jatkuu. 

Tiimimme

Tuija Heinonen

Toimitusjohtaja, KLT-kirjanpitäjä

Iida Rantanen

KLT-kirjanpitäjä

Amanda Rautiainen

Kirjanpitäjä, palkkatoimihenkilö

Sari Viitakangas

Kirjanpitäjä, palkkatoimihenkilö